Enthousiaste student gezocht voor stage in de Verenigde Staten

Anthos zoekt een enthousiaste student voor een afwisselende stage in de Verenigde Staten in de periode van september 2012 tot mei 2013. Je gaat assisteren in het bloembollenonderzoek van professor Bill Miller aan de wereldberoemde universiteit van Cornell in Ithaca. Naast het interessante en afwissellende werk met bloembollen en vaste planten, maak je kennis met het Amerikaanse studentenleven op de prachtige campus van Cornell University.

Het zogeheten "Flowerbulb Research Program" heeft tot doel om een bijdrage leveren aan het bevorderen van de afzet van bloembollen in de Verenigde Staten. Je gaat proeven doen met groeiregulatoren, de broeikwaliteit van cultivars bepalen en vaststellen wat de gebruiksmogelijkheden zijn van (nieuwe) cultivars voor de verschillende klimaatzones in de USA. Je werkt grotendeels zelfstandig en voert praktische werkzaamheden uit, waaronder coördinatie van de experimenten op basis van de proefopzet en aan de hand van broeischema's, gewasverzorging en het verzamelen van onderzoeksdata.

Voor eerdere studenten was de stage een onvergetelijke ervaring. Je krijgt een goed beeld van de specifieke eisen waarmee rekening moet worden gehouden bij afzet van bloembollen in de Verenigde Staten in zowel de broeierij als de droogverkoop. De stage op Cornell doet het erg goed op je C.V.. Alle eerdere studenten zijn zeer goed terecht gekomen en werken in veel gevallen nog steeds in de bloembollensector.

Anthos regelt en betaalt de huisvesting, vliegtickets en de verzekering. Verder assisteert Anthos je bij het verkrijgen van de werkvergunning. Voor de kosten van levensonderhoud krijg je een dagvergoeding. Indien je belangstelling hebt, kun je contact opnemen met Anthos (tel. 0252 535080).

Meer informatie:
Info over Cornell University: http://hort.cals.cornell.edu/cals/hort/teaching/grad/campus-and-ithaca.cfm
Cornell University Department of Horticulture:  http://www.flowerbulbs.cornell.edu/
Web-cam van de kas: http://www.hort.cornell.edu/department/faculty/wmiller/tulip_cam/index.html


Archief