Digitaal aanvragen CITES vergunning

19-05-2011

Op 11 mei jongsleden heeft Dienst Regelingen, op verzoek van Anthos, een training gegeven voor het digitaal aanvragen van CITES vergunningen. Hier kunt u ter informatie de power point presentatie van de training downloaden. Tijdens de training zijn ook enkele vragen gesteld waarvan Dienst Regelingen heeft toegezegd om dat nader uit te zoeken. Onderstaand treft u de reactie van Dienst Regelingen aan.

Eerder ingediende aanvragen gebruiken voor een nieuwe aanvraag

In de applicatie kunt u eerder ingediende aanvragen gebruiken als basis voor het indienen van een nieuwe aanvraag. Standaard geeft het programma de laatste aanvraag weer. Het is echter mogelijk om zelf te selecteren welke eerder ingediende aanvraag u wilt hergebruiken. In het document ("eerdere aanvraag gebruiken") is weergegeven hoe u dit kunt doen.

TAN codes

De TAN codes zijn nodig voor het digitaal ondertekenen van uw aanvraag. De TAN codes worden schriftelijk aan de bedrijven toegestuurd. TAN codes kunnen aangevraagd worden via "Mijn Dossier" op de website http://www.hetlnvloket.nl/ . Standaard ontvangt een bedrijf een lijst van 40 codes. Als er nieuwe TAN codes worden aangevraagd komen nog niet gebruikte TAN codes van de oude lijst te vervallen.

Het is mogelijk om een langere lijst van TAN codes te ontvangen. Maximaal kunnen er 720 TAN codes tegelijk worden aangevraagd. Dit kan niet echter via Mijn Dossier, bedrijven dienen hiervoor contact op te nemen met het loket van Dienst Regelingen (0800 - 22 333 22).

Waarschijnlijk zal Dienst Regelingen na de zomer een systeem introduceren waarbij via sms-berichten TAN-codes opgevraagd kunnen worden.

Bedrijven die regelmatig CITES-vergunningen aanvragen hebben als het goed is begin 2011 de benodigde inlogcodes ontvangen voor "Mijn dossier" op de website www.hetlnvloket.nl. Indien u nog geen inlogcodes hebt ontvangen dan dient u contact op te nemen met het LNV-Loket: 0800 - 22 333 22 (op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur), of dit aan Anthos door te geven

« Terug naar overzicht