Bloembollenhandelsbedrijven tekenen voor kwaliteit en verduurzamen

19-09-2017

Op maandag 18 september hebben 17 bloembollenhandelsbedrijven die actief zijn in de droogverkoop een manifest getekend waarin zij hun ambities op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit hebben vastgelegd. Doelstelling van het manifest is te kunnen blijven voldoen aan de eisen die retailers, de markt en de samenleving aan hen stellen.

De handelsbedrijven worden bij de afzet van bloembollen en vaste planten richting de consumentenmarkt steeds vaker geconfronteerd met zeer stringente eisen die aan hen worden gesteld op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. De zeventien bedrijven hebben het bestuur van Anthos daarom verzocht een plan van aanpak te ontwikkelen dat moet leiden tot een betere kwaliteitsborging en een betere aansluiting bij de duurzaamheidseisen die aan hen worden gesteld. Daarvoor is de eerste stap gezet met de ondertekening van het manifest, dat in nauwe samenwerking met retaildeskundige Gerrit Grievink van Focusplaza is opgesteld.

De ondertekenaars hebben zich verenigd in het Platform Duurzame Handel Bloembollen en Vaste Planten. Deelname daaraan staat open voor bedrijven die lid zijn van Anthos én deelnemer zijn aan de stichting iBulb. Om de ambities te realiseren wordt samenwerking gezocht met verschillende partijen, waaronder producenten, retailers, certificerende organisaties, toeleveranciers en controle- en kennisinstellingen. Bij de ontwikkeling van het programma wordt zoveel mogelijk aangesloten bij bestaande initiatieven en systemen op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit.

De ondertekenaars van het manifest zijn: A. Frijlink & Zonen (Export) B.V., Bakker Hillegom B.V., Breck Holland B.V., Bruno Nebelung Holland B.V., C.S. Weijers & Zn. B.V., De Ree Holland B.V., Florex B.V., Fred de Meulder Export B.V., Jac. Uittenbogaard & Zonen B.V., Kapiteyn B.V., Kébol B.V., M. Thoolen B.V., Molenaar & Van Ginhoven B.V., Moolenaar B.V., Total Green B.V., Tuberbulb Export B.V. en Van Zijverden B.V.

Bedrijven die belangstelling hebben om zich bij dit initiatief aan te sluiten, dan wel daarover meer informatie willen ontvangen, kunnen contact opnemen met Anthos-voorzitter Henk Westerhof.

« Terug naar overzicht

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten