Anthos en iBulb organiseren succesvolle American Tulip Day

dinsdag 06 maart 2018 14:56

Op zaterdag 3 maart jl. is in het centrum van San Francisco voor de eerste keer de American Tulip Day gehouden. Onder de deskundige begeleiding van een aantal vakgenoten (importeurs en exporteurs) hebben de 5000 bezoekers met veel enthousiasme zelf een kleurrijke bos tulpen kunnen plukken. De tulpentuin, bestaande uit 100.000 tulpen, ging om 13.00 uur open en moest iets vroeger dan gepland haar poorten sluiten, omdat alle 100.000 tulpen van de hand waren gegaan.

Met de aanleg van de tulpentuin op Union Square werd ’s morgens om 7.00 uur aangevangen. Meer dan 1000 kratten met tulpen in allerlei kleuren werden op het plein uitgezet en gezamenlijk vormden zij een kleurrijke display waarin de letters USA centraal stonden. Om 13.00 uur werd het evenement officieel geopend. Hierna kon het publiek de tulpentuin betreden en gratis een eigen bos tulpen plukken. Het enthousiasme was groot en er werd veelvuldig gebruik gemaakt van de kennis van de vrijwilligers om meer informatie te krijgen over het gebruik van tulpen en het planten van bollen.

Het doel van American Tulip Day is om in Amerika de bekendheid van Nederlandse tulpenbollen te vergroten en de verkoop van in Amerika geproduceerde snijtulpen te stimuleren.

De foto’s van het evenement kunt u via de volgende link bekijken: https://www.yumpu.com/xx/document/view/59880470/compleet.

« Terug

Sluiten