Geen hernieuwd bilateraal protocol met Zuid Korea voor bloembollen

12-04-2018

Een delegatie van de Plantenziektenkundige Dienst van Zuid Korea heeft recent een bezoek aan Nederland gebracht. Daarbij is duidelijk geworden dat Zuid Korea uitgaat van toetsing op diverse ziekten en plagen. Zuid Korea voert deze toetsing momenteel uit op het moment van import. Zuid Korea heeft aangegeven dat ze op basis van een protocol bereid zijn om af te zien van toetsing bij import. Uitgangspunt daarvoor is echter wel dat die toetsing dan in Nederland wordt uitgevoerd.

Het bestuur van Groep V (Verre Oosten, Oceanië, Midden- en Zuid Amerika) heeft zich beraden op de ontstane situatie. Besloten is om geen nieuw bilateraal protocol met Zuid Korea af te sluiten.
Anthos heeft dit inmiddels ook kenbaar gemaakt aan de NVWA en het ministerie van LNV en hen verzocht om de Plantenziektenkundige Dienst van Zuid Korea hierover te informeren.

Dit betekent dat u er bij export van bloembollen naar Zuid Korea dus rekening mee moet houden dat er bij import toetsingen worden uitgevoerd op. virussen en bacteriën.

Ter informatie treft u bijgaand een overzicht aan van ziekten en plagen waarop in relatie tot verschillende bolgewassen getoetst wordt. Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

« Terug naar overzicht

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten