Aanmelding door handelsbedrijven en professionele inpakbedrijven om aanspraak te maken op levering van Admire®

13-04-2018

Geachte heer/mevrouw,

Anthos is de afgelopen periode in overleg geweest met Agrodis Stuurgroep Bloembollen, Stichting CDG en Bayer over een werkwijze om het weer mogelijk te maken dat Admire® uitgeleverd mag worden aan handelsbedrijven en professionele inpakbedrijven.

Bayer heeft bij het Ctgb een verzoek tot aanpassing van het Wettelijk Gebruiksvoorschrift (WG) voor Admire® ingediend. Het Ctgb heeft recent het aangepaste WG vastgesteld.

Verkoop en levering van Admire® is uitsluitend mogelijk via het regime van ‘gecontroleerde distributie’ van Stichting CDG. Onderdeel daarvan is dat er door de gebruikers een verklaring moet worden getekend. Handelsbedrijven en professionele inpakbedrijven dienen als koper te verklaren dat de bollen uitsluitend behandeld worden voor verkoop en export en dat de koper op de lijst van exporteurs/inpakkers staat vermeld die door Anthos wordt beheerd.

De koper overlegt daartoe aan de Stichting CDG een ‘verklaring Gebruik Admire® in dompelbehandeling door inpakbedrijven en exporteurs van bloembol- en bloemknolgewassen’ waarmee hij tevens verklaart:
geen kas in gebruik te hebben;
of
een kas in gebruik te hebben zonder lozing;
of
een kas in gebruik te hebben die voorzien is van een waterzuiveringsinstallatie.

Handelsbedrijven die niet aan van bovenstaande drie opties voldoet komen niet in aanmerking voor levering van Admire®.

Indien u als handelsbedrijf of professioneel inpakbedrijf opgenomen wilt worden op de door Anthos bij te houden lijst van bedrijven die in aanmerking willen komen voor levering van Admire® dan verzoek ik u dat per omgaande aan Anthos kenbaar te maken. Als u bollen door derden laat inpakken dan verzoek ik u ook om dat aan Anthos door te geven. De lijst van bedrijven die zich bij Anthos aanmelden is niet openbaar en wordt alleen gedeeld met Stichting CGD en bevoegde toezichthouders.

Bijgaand treft u ook de verklaring aan die moet worden ingediend (ook digitale aanmelding mogelijk, zie verklaring) bij Stichting CDG. Die beoordeelt uw aanmelding en verleent goedkeuring..

Ik zie uw aanmelding graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Anthos
Hendrik Jan Kloosterboer | Secretaris Fytosanitaire Zaken

« Terug naar overzicht

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten