Akkoord over nieuwe cao Bloembollen Groothandel

15-06-2018

Anthos en de vakbonden FNV en CNV hebben een akkoord bereikt over de nieuwe cao voor de Groothandel in Bloembollen. De huidige cao loopt op 30 juni af.

Na de laatste onderhandelingsronde hebben de vakbonden het eindbod van Anthos voorgelegd aan hun leden. Zowel de leden van FNV als die van CNV Vakmensen hebben hun mening kunnen geven en in meerderheid ingestemd met het eindbod. Dit betekent dat er een definitief akkoord is en daarmee een nieuw cao voor de Groothandel in Bloembollen.

Loonsverhoging
De nieuwe cao heeft een looptijd van drie jaar met een loonsverhoging van 6 procent. De totale verhoging bedraagt 6,1 procent, maar afgesproken is daarvan 0,1 procent af te dragen voor de nieuwe seniorenregeling. Ook de werkgevers leveren een bijdrage van 0,1 procent voor dit doel. De lonen worden in drie stappen verhoogd: 2 procent op 1 juli 2018, 2 procent op 1 juli 2019 en 2 procent op 1 juli 2020. Bij de loonsverhoging van 1 juli 2018 geldt een minimale verhoging van 550 euro op jaarbasis.

Seniorenregeling
Naast een aantal praktische aanpassingen is in de nieuwe cao een regeling opgenomen voor werknemers die 5 jaar voor hun AOW zitten en de laatste jaren van hun loopbaan minder willen gaan werken. Als ze aan de voorwaarden van de regeling voldoen, kunnen ze 80 procent gaan werken met behoud van 90 procent van het salaris en 90 procent pensioenopbouw. De vrijgekomen uren moeten door jongeren worden ingevuld. Verder zijn afspraken gemaakt over het een externe vertrouwenspersoon voor personeel en gaan werkgevers en werknemers in het kader van het project #kenniskracht gezamenlijk plannen uitwerken over medezeggenschap en de positie van flexkrachten.

« Terug naar overzicht

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten