Uitnodiging informatiebijeenkomst voor TOELEVERANCIERS plantaardige sector over de nieuwe verplichte lay-out van het plantenpaspoort

vrijdag 10 augustus 2018 16:42

Hierbij informeren wij u dat onderstaande uitnodiging door de NVWA is verzonden aan de software- en etiketterings- en pottenbedrijven. Stuur deze uitnodiging gerust door naar bijvoorbeeld uw eigen softwareleverancier. 

Anthos en BKD zijn nog in overleg om specifiek voor de bloembollenhandelsbedrijven een informatiebijeenkomst over het plantenpaspoort te organiseren. U hoort hier binnenkort meer over.

Naktuinbouw organiseert op 19 en 20 september a.s. bijeenkomsten voor telers- en handelsbedrijven in de boomkwekerijsector over het plantenpaspoort. De boomkwekerijleden zijn hierover in een separaat bericht geïnformeerd.

Bent u samen met uw afnemers al voorbereid op de nieuwe plantgezondheidsverordening? Kent u de nieuwe regels ten aanzien van etikettering en labelling van plantmateriaal?

Nieuw plantenpaspoort
De NVWA organiseert samen met Naktuinbouw een informatiebijeenkomst waarin we de nieuwe regels over de verplichte lay-out en het vernieuwde gebruik van het plantenpaspoort toelichten. We willen u graag tijdig informatie geven, zodat u zich samen met uw afnemers kunt voorbereiden op de veranderende regels.

Nieuwe regelgeving
Per 14 december 2019 worden alle telers, kwekers en handelsbedrijven vanuit EU-regelgeving verplicht om een plantenpaspoort te gebruiken bij het verhandelen van plantaardig materiaal. Alle planten bestemd voor opplant die in de handel komen worden dan plantenpaspoortplichtig. Het plantenpaspoort krijgt een herkenbaar uiterlijk met vaste elementen en moet per kleinste handelseenheid worden aangebracht. De nieuwe Europese regels zijn bedoeld om bij een vondst van een schadelijk organisme de bron makkelijker te kunnen traceren.

Informatiebijeenkomst
Wij nodigen u van harte uit voor deelname aan één van de volgende informatiemiddagen.
Wanneer: 21 augustus 2018 of 7 september 2018
Waar: Naktuinbouw, Sotaweg 22 in Roelofarendsveen

Programma:
13.00 uur Ontvangst met koffie/thee
13.30 uur Start bijeenkomst
15.30 uur Einde bijeenkomst met een drankje
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wilt u zich aanmelden via dit formulier?

Andere geïnteresseerden
Deze uitnodiging is bedoeld voor toeleveranciers: specifiek voor software- , etikettering/bedrukking- en potten/trayleveranciers. U kunt deze uitnodiging doorsturen aan andere mogelijk geïnteresseerden in deze doelgroep.

Vragen?
Heeft u nu al (technische) vragen? Vul dit dan in op het formulier of stuur een reply op deze e-mail, zodat we uw vraag tijdens de bijeenkomst kunnen beantwoorden

« Terug

Archief > 2018 > augustus

Sluiten