Wijzigingen China in toegestane havens voor import van agrarische producten

dinsdag 11 september 2018 14:54

Op dit moment is er een Chinese delegatie in Nederland om in het kader van het bilaterale protocol voor lelie en tulp een monitoring uit te voeren van de veldinspecties.

De delegatie heeft gemeld dat in China wijzigingen zijn doorgevoerd in de havens die gebruikt mogen worden voor import van agrarische producten. Deze wijziging treedt naar wij vernomen hebben per 15 september (datum vertrek haven Rotterdam) aanstaande in werking.

Dit betekent dat de lijst van toegestane havens zoals vermeld in de landeneisen van de NVWA niet meer correct is.

Diverse handelsbedrijven zijn hier inmiddels ook al op geattendeerd door hun afnemers. Zo mag vanaf bovengenoemde datum bijvoorbeeld de haven van Yantian niet meer gebruikt worden. In plaats daarvan moeten agrarische producten binnenkomen in de haven van Shekou.

Op de website van AQSIQ is hierover nadere informatie te vinden via de volgende link (alleen in het Chinees, maar via google chrome- vertalen prima leesbaar). Het overzicht is al in 2017 gepubliceerd, maar kennelijk wordt het nu pas geeffectueerd: http://samr.aqsiq.gov.cn/xxgk_13386/jlgg_12538/zjgg/2017/201712/t20171205_508308.htm

Wij hebben de NVWA gevraagd om bij de Chinese autoriteiten de lijst van havens op te vragen en op te nemen in de landeneisen. Wij adviseren u om bij uw importeur navraag te doen.

« Terug

Archief > 2018 > september

Sluiten