Voorschotbetaling van 85% niet meer vanzelfsprekend

09-10-2018

Het bestuur van de KAVB heeft eerder dit jaar besloten om in het Handelsreglement de voorschotbetaling van 85% per 15 september te wijzigen naar een volledige betaling van 100% per genoemde datum. Deze wijziging is van kracht geworden voor koopovereenkomsten die op basis van het reglement na 15 september 2018 worden afgesloten.

In reactie hierop hebben CNB en Hobaho eerder laten weten dat zij - in afwijking van het gewijzigde Handelsreglement - de voorschotbetaling op basis van hun eigen reglementen ongewijzigd laten. Daarnaast bieden zij kopers echter ook de mogelijkheid om per genoemde datum voor een 100% betaling zorg te dragen.

Indien u de voorschotbetaling bij rechtstreekse transacties wilt continueren, zijn daarvoor de volgende twee mogelijkheden:

  1. U verklaart de Anthos inkoopvoorwaarden van toepassing. In deze voorwaarden zijn de bestaande betaaltermijnen namelijk niet veranderd, ook niet voor wat betreft de voorschotbetaling.
  2. Wanneer u ervoor kiest om het Handelsreglement van toepassing te verklaren moet u op de voorzijde van een koopovereenkomst een afwijkende bepaling opnemen. Daarvoor kunt u de volgende tekst gebruiken:
    “Bij leveringen tussen 1 juni t/m 14 augustus wordt per 15 september een voorschot betaald van 85% en het restant op 1 november.”

Mocht u vragen hebben over dit bericht óf over het gebruik van de inkoopvoorwaarden dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van Anthos.

« Terug naar overzicht

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten