Documentatie bijeenkomst nieuw Plantenpaspoort & Brexit

19-10-2018

Afgelopen vrijdag 12 oktober hebben in Bovenkarspel en Lisse bijeenkomsten plaatsgevonden over de nieuwe EU plantgezondheidsverordening, het daarbij horende nieuwe Plantenpaspoort en de Brexit. De bijeenkomsten zijn door de BKD georganiseerd in samenwerking met Anthos, KAVB, HoBaHo en CNB.

Bijgaand treft u de presentaties van de BKD en de NVWA aan. Op de BKD website http://www.bkd.eu/nieuws/plantenpaspoort zal de informatie ook beschikbaar komen en verder uitgebreid worden. Voor informatie over de Brexit verwijzen we u naar www.brexitloket.nl/agro of op hulpbijbrexit.nl. U kunt op het brexitloket onder andere een scan doen om de impact van de Brexit op uw bedrijf in te schatten en op hulpbijbrexit.nl kunt via deze link zes tips vinden over waarmee u alvast aan de slag kunt gaan ter voorbereiding.

In relatie tot Brexit dient u er rekening mee te houden dat vanaf 29 maart 2019 voor Cites plichtige producten een Cites (weder) uitvoervergunning noodzakelijk is.
Tevens dient al het gebruikte houten verpakkingsmateriaal te voldoen aan ISPM 15. Dit houdt in dat het hout behandeld moet zijn en voorzien moet zijn van een stempel. Voor meer informatie zie www.smhv.nl.

« Terug naar overzicht

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten