Groene Stad activiteiten

dinsdag 22 januari 2019 15:25

Vorig jaar is de Europese campagne Green Cities for a Sustainable Europe gestart. Anthos participeert in het Nederlandse deel van deze ENA campagne, waarin wordt samengewerkt met organisaties uit zeven landen.

De campagne is gericht op het positioneren van boomkwekerijproducten en bloembollen in de institutionele markt. Doelgroep van de campagne zijn met name professionele partijen zoals vastgoedorganisaties, zorginstellingen, beleidsambtenaren en architecten.

Centraal in de activiteiten staat een website, www.thegreencity.eu.  Hier is een event kalender te vinden en wordt gebouwd aan een platform met kennis en best practices over (het belang van) groen.

Vorig jaar hebben in dit kader in Nederland twee events plaatsgevonden, het nationaal Hittestress Congres in Den Bosch en de Dag van de Openbare Ruimte te Utrecht. Op 31 januari 2019 vindt het Congres Building Green, Smart and Healthy in Den Haag plaats.

Daarnaast worden periodiek publicaties geplaatst in professionele magazines, waaronder Ruimtelijke Ontwikkeling, Infrastructuur en Milieu en Bouwen aan de Zorg. U treft een voorbeeld aan via de link.

Voor 2019 staan verschillende deliverables gepland, zoals een brochure, nieuwe events en een reeks aan artikelen over het belang van groen (bloembollen en boomkwekerijproducten), u treft via deze link een overzicht aan van geplande publicaties.

Via de website kunt u per land gerelateerde social media volgen.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Leon Smet op het secretariaat van Anthos.

« Terug

Sluiten