Aanpassing teeltgeschiktheid Taiwan bij 40 partijen lelie

woensdag 27 februari 2019 14:28

In afstemming met de NVWA gaat de BKD in Ketenregister bij een 40-tal partijen lelie de teeltgeschiktheid aanpassen. Gevolg daarvan is dat de betreffende BKD lotnummers niet meer op basis van het bilaterale protocol naar Taiwan verstuurd kunnen worden. De aanpassing houdt verband met het feit dat de partijen geen twee veldinspecties hebben ondergaan, zoals in het bilaterale protocol met Taiwan is overeen gekomen.

Anthos is het niet eens met deze (tussentijdse) aanpassing, omdat naar onze mening voor de betreffende partijen de fytosanitaire garantiestelling m.b.t. PlAMV in de richting van Taiwan niet in het geding is.

Bedrijven die met KR medium of KR full werken en een of meerdere van de betreffende BKD lotnummers in voorraad hebben, zijn woensdag 20 februari jl. telefonisch door de BKD geïnformeerd over deze aanpassing.

Op basis van een nadere analyse van de 40 partijen blijkt dat ze tijdens de veldinspectie allemaal vrij bevonden zijn van visuele symptomen van PlAMV. Op grond daarvan kunnen de partijen wel buiten het bilaterale protocol om naar Taiwan geëxporteerd worden.

De BKD zal hiervoor in Ketenregister handmatig de teeltgeschiktheid van een HPI aanpassen als door handelsbedrijven kenbaar wordt gemaakt dat ze bollen daarvan naar Taiwan willen versturen. Wij verzoeken u derhalve om per omgaande aan Anthos te melden of u van plan bent om van de betreffende lotnummers bollen naar Taiwan te sturen, en welke HPI’s dat betreft.

« Terug

Sluiten