Informatieavonden over seniorenregeling

maandag 18 maart 2019 14:12

Op 2 en 10 april organiseert Colland op verzoek van Anthos, CNV, FNV en KAVB/LTO een informatieavond over de seniorenregeling. Wat houdt het in, wat zijn de gevolgen en wat de mogelijkheden?

De seniorenregeling
Het gaat bij de regeling om in goede gezondheid, gemotiveerd en met plezier aan het werk te kunnen blijven. Nu de AOW-leeftijd is verhoogd vanwege de gestegen levensverwachting, werken cao-partijen samen aan het stimuleren van het vitaal aan het werk blijven van werknemers in de sector.

De seniorenregeling oftewel de 80-90-90-regeling, is nieuw in de cao Groothandel in Bloembollen (artikel 10.02) en is gestart op 1 januari 2019. Werknemers hebben de mogelijkheid om door deze regeling vijf jaar voor de pensioendatum minder te gaan werken. Verder betekent het dat je 80% werkt met behoud van 90% van het bruto loon. Dus als je een volledig dienstverband hebt ga je vier in plaats van vijf dagen werken. Parttimers kunnen natuurlijk ook gebruik maken van de seniorenregeling. De vergoeding wordt dan naar rato vastgesteld. De werkgever wordt gecompenseerd voor het loonverlies met een vergoeding vanuit het fonds Colland Arbeidsmarkt.

Informatiebijeenkomst
De informatieavonden voor de Bloembollengroothandel en de Open teelten worden gehouden op:

  • dinsdag 2 april in Hotel Restaurant De Nachtegaal, Heereweg 10 2161 AG Lisse;
  • woensdag 10 april in Hotel Golden Tulip, Arcadialaan 6 1813 KN Alkmaar.

Voor beide informatiebijeenkomsten geldt inloop vanaf 18.30 uur, start om 19.00 uur en zijn ca. 21.30 uur afgelopen.

De bijeenkomst is voor werkgevers én werknemers gezamenlijk. Werknemers kunnen hun partner meenemen, hij of zij is ook van harte welkom en twee horen meer dan een. Aanmelden kan tot uiterlijk 28 maart via de website van Colland Arbeidsmarkt. Na aanmelding ontvangen de deelnemers een bevestiging, een routebeschrijving en het programma.

Links:

Aanmelden via: https://www.collandarbeidsmarkt.nl/project/voorlichting-seniorenregeling-bloembollen-2-en-10-april/

Folders via: https://www.collandarbeidsmarkt.nl/regeling/seniorenregeling-bloembollengroothandel/

« Terug

Sluiten