Themabijeenkomst fytosanitaire wet- en regelgeving en markttoegang

donderdag 12 september 2019 15:03

Hierbij nodigen wij u uit voor een themabijeenkomst Fytosanitaire wet- en regelgeving en Markttoegang op woensdag 25 september in het Van der Valk Hotel in Houten (Hoofdveste 25). De bijeenkomst begint om 15.00 uur. Indien u aanwezig wilt zijn, verzoeken wij u vriendelijk zich aan te melden. Dat kan door op dit bericht te antwoorden.

De afgelopen twee jaar organiseerde Anthos regiobijeenkomsten voor de boomkwekerijleden. In plaats daarvan is er dit jaar voor gekozen om één themabijeenkomst centraal in het land te organiseren.

Met ingang van 14 december aanstaande wordt de nieuwe Europese Plantgezond-heidsverordening van kracht. Deze heeft de nodige consequenties voor de boomkwekerijsector (o.a. High Risk Plants, plantenpaspoort voor alle plants for planting (inclusief voorgeschreven format), aanscherping eisen aanhangende grond bij import). In de verordening is Tracking en Tracing een speerpunt. Daarnaast neemt de export van boomkwekerijproducten naar derde landen toe. Dit zal nog versterkt worden door Brexit.

Het programma voor de bijeenkomst is als volgt:

15.00 uur               Inloop

15.15 - 15.30 uur   Welkom

15.30 - 16.30  uur      

  • Presentatie Bram de Hoop van de NVWA over de nieuwe Europese Plant-gezondheidsverordening. Bram de Hoop is namens de NVWA in Brussel delegatieleider tijdens het maandelijkse fytosanitaire overleg met de Commissie.

16.30 - 17.30 uur

  • Presentatie Marjan Folkers van de NVWA over Fytosanitaire garanties en Markttoegang derde landen. Marjan Folkers maakt deel uit van het derde landen team van de NVWA. Momenteel vervult zij binnen de NVWA ook tijdelijk de functie van sectormanager Boomkwekerij.

17.30 - 18.15 uur   Buffet

18.15 - 18.45 uur

  • Presentatie Anthos over noodzakelijke inzet boomkwekerijsector in relatie tot de nieuwe EU wetgeving en het toenemende exportbelang derde landen

18.45 - 19.15 uur   Vragen, discussie en afsluiting

In verband met het regelen van het buffet ontvangen wij graag een bevestiging of wij op uw komst mogen rekenen. Dat kan door op deze mail te antwoorden.

« Terug

Sluiten