Keuring perceel vrij van Leptoglossus ten behoeve van export Coniferae naar EAEU landen

16-10-2019

Voor export van Coniferae naar de EAEU landen moet aangetoond worden dat de partijen afkomstig zijn van een perceel dat vrij bevonden is van Leptoglossus. Wij hebben u hierover in onze circulaire van 1 augustus j.l. geïnformeerd. Onder de EAEU vallen de volgende landen: Armenië, Wit- Rusland, Kazachstan, Kirgizië en de Russische Federatie.

Bij de verschillende EAEU landen staat het volgende in de NVWA landeneisen vermeld: ‘Voor opplant bestemde planten (incl. potplanten) van Coniferae (zie register Plantenfamilies), m.u.v. Taxus en Thuja, moeten aantoonbaar afkomstig zijn van een perceel welke tijdens een veldinspectie, uitgevoerd door de bevoegde autoriteiten (in NL de Keuringsdienst / NVWA), is vrij bevonden van Leptoglossus occidentalis’.

Dit is echter geen onderdeel van de reguliere keuring van Naktuinbouw en dit betekent dat bedrijven die genoemde producten naar de EEU willen exporteren daarvoor percelen ter keuring moeten aanmelden bij Naktuinbouw.

Tijdens de exportkeuring voor de EAEU landen moet aangetoond kunnen worden dat Coniferae in de zending afkomstig zijn van een perceel dat vrij bevonden is van Leptoglossus occidentalis.

U kunt een aanvraag voor perceelskeuring ten behoeve van export van Coniferae naar de EAEU indienen bij Naktuinbouw.

« Terug naar overzicht

Archief > 2019

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten