Brief voor retail residuen gewasbeschermingsmiddelen

24-03-2015

Anthos heeft naar aanleiding van de discussie over de relatie tussen neonicotinoïden op bloembollen en boomkwekerijproducten en de gezondheid van bijen een brief voor retailers opgesteld. De brief is gemaakt voor retailers die aanvullende eisen aan residuen op producten stellen. In de brief wordt uitleg gegeven over de toelating van gewasbeschermingsmiddelen in relatie tot bijen, de residudiscussie en de inspanningen die de sector verricht op het gebied van duurzaamheid. Hierbij komt ook de te ontwikkelen Residu Indicator aan de orde.

De brief voor de retail is in vier talen beschikbaar: Nederlands, Engels, Frans en Duits. Een voorbeeld van de Nederlandse versie vindt u HIER.

Werkwijze
Indien u bij uw handel problemen ondervindt bij een retailer, stuur dan de adresgegevens van de betreffende retailer met de contactpersoon aan het secretariaat. Vanuit Anthos versturen we vervolgens de brief naar de retailer. U krijgt een kopie. Op deze wijze worden er straks geen dubbele brieven verstuurd en krijgen we een goed overzicht van de eisen van de retail.

In de tweede helft van april zal een bijeenkomst voor leden van Anthos georganiseerd worden waarin de mogelijkheden van de Residu Indicator gepresenteerd worden. Zodra hier meer over bekend is, krijgt u hierover bericht.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met het secretariaat.

« Terug naar overzicht

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten