Anthos maakt nieuwe afspraken met NVWA over exportcertificering Zuid Korea: Klasse I Tulp hoeft niet te worden getoetst!

31-07-2015

Met ons bericht van gisteren hebben wij u geïnformeerd dat voor de export naar Zuid Korea de NVWA aanvullende eisen is gaan stellen voor o.a. de protocolgewassen tulp en lelie. Wij hebben daar bezwaar tegen aangetekend en hedenmiddag heeft overleg met de NVWA en het ministerie van EZ de volgende resultaten opgeleverd:

1. Lelie
Voor partijen van oogst 2014blijven de maatregelen, zoals beschreven in ons bericht van gisteren, onverkort van kracht. Voor oogst 2015zal dit najaar overleg plaatsvinden met de NVWA, het ministerie van EZ en de BKD over de voor deze teelt in te richten spelregels die zullen gaan gelden bij export naar Zuid Korea en mogelijke andere Aziatische landen.

2. Tulp
Voor tulpen oogst 2015 is het volgende afgesproken:
• Partijen die op basis van de China toets besmet blijken te zijn met ArMV komen niet in aanmerking voor export naar Zuid Korea;
• Partijen Klasse Standaard kunnen in aanmerking komen voor export naar Zuid Korea, mits die op basis van een toets vrij bevonden zijn van ArMV;
• Partijen Klasse I komen in aanmerking voor export naar Zuid Korea zonder toetsing op ArMV. De gisteren aangekondigde verplichte toetsing vanaf 21 augustus 2015 komt hiermee voor Klasse I definitief te vervallen.
Wij vertrouwen erop u met deze informatie van dienst te zijn geweest, maar voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Anthos.

Met vriendelijke groet,
Mr. H. Westerhof
Voorzitter

« Terug naar overzicht

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten