Advies gebruik Internationale verkoopvoorwaarden Boomkwekerijsector Anthos

25-11-2015

De internationale handel van boomkwekerijproducten gaat gepaard met het gebruik van goede verkoopvoorwaarden. Wij adviseren ondernemers om in het geval van internationale transacties niet te verwijzen naar de HBN-2008 voorwaarden, omdat die in het buitenland geen juridische status hebben.

Anthos stelt voor internationale transacties verkoopvoorwaarden beschikbaar in 12 talen, die u voor verschillende afzetlanden kunt gebruiken. Deze voorwaarden zijn opgesteld in overleg met handelsbedrijven die actief zijn in de betreffende landen. Uiteraard vindt er een juridische check plaats alvorens de voorwaarden beschikbaar gesteld worden aan de leden van Anthos.

Hoe te gebruiken:
De verkoopvoorwaarden dienen schriftelijk bij uw klant bekend te worden gemaakt, voordat de overeenkomst tot stand is gekomen. Dit kan bijvoorbeeld door ze af te drukken op de achterkant van de offerte en/of andere correspondentie. In correspondentie met afnemers dient altijd verwezen te worden naar de voorwaarden onder vermelding van: 'zoals afgedrukt aan de achterzijde van deze offerte/prijslijst/etc’ (meer info) . Essentieel is dat u bij een geschil onomstotelijk kunt aantonen dat de verkoopvoorwaarden de wederpartij ter hand zijn gesteld voordat de overeenkomst tot stand kwam.

Wij raden af om eigenhandig veranderingen in de verkoopvoorwaarden aan te brengen. Indien er vanuit Anthos wijzigingen worden doorgevoerd, ontvangen leden van Anthos zonder kosten de nieuwste versie.

In welke afzetlanden:
De verkoopvoorwaarden zijn beschikbaar in de volgende talen: Deens, Duits, Fins, Frans, Italiaans, Noors, Pools, Spaans, Engels, Zweeds, Russisch en Nederlands.

Hoe de verkoopvoorwaarden te verkrijgen:
Het gebruik van de verkoopvoorwaarden is voorbehouden aan leden van Anthos. Leden van Anthos krijgen advies over het gebruik van de voorwaarden en kunnen altijd beschikken over de meest recente versies. Zij worden met raad en daad bijgestaan in geval van geschillen en kunnen bovendien gebruik maken van het Anthos Incassobureau.

« Terug naar overzicht

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten