Aanpassing verkoopvoorwaarden Anthos

15-02-2017

Hierbij berichten wij u dat de verkoopvoorwaarden van Anthos zijn aangepast. De volgende clausule is toegevoegd:

Indien in de plant/bloembollen latente infecties aanwezig zijn, geldt dit als een niet toerekenbare tekortkoming aan de zijde van verkoper, tenzij koper aantoont a) dat sprake is van opzet of grove nalatigheid aan de zijde van de verkoper welke deze latente infecties heeft veroorzaakt of b) dat verkoper op de hoogte was van deze latente infecties voorafgaande aan de koop maar koper hierover desondanks niet heeft geïnformeerd.

Deze clausule is in alle taalversies opgenomen. U kunt de vernieuwde voorwaarden downloaden via de website: volg dienstenpakket, volg debiteurendiensten en dan verkoopvoorwaarden. 

Wij maken van de gelegenheid gebruik u ook te informeren over het gebruik van verkoopvoorwaarden.

Een verwijzing dat de algemene voorwaarden op internet te vinden zijn is in veel landen onvoldoende. Het advies is, zeker bij exporttransacties, om de voorwaarden op de achterzijde van de offerte af te drukken of deze met de offerte mee te sturen. Het is in ieder geval van belang dat de klant de voorwaarden heeft, wanneer de levering aankomt. U kunt de volgende tekst opnemen op uw briefpapier, orderbevestiging en/of rekening:

Op alle transacties zijn de verkoopvoorwaarden van Anthos van toepassing, die wij u éénmaal per jaar toesturen. Eventuele voorwaarden van de wederpartij worden uitdrukkelijk van de hand gewezen, tenzij anders schriftelijk door beide partijen overeengekomen.

Indien de voorwaarden op de achterkant van het orderbriefje staan, moet op de voorzijde de volgende tekst komen:

Op al onze transacties zijn de op de achterzijde vermelde verkoopvoorwaarden van Anthos van toepassing. Eventuele voorwaarden van de wederpartij worden uitdrukkelijk van de hand gewezen, tenzij anders schriftelijk door beide partijen overeengekomen.

Een overzicht van deze teksten in de diverse talen kunt u HIER downloaden.

Mocht u onverhoopt toch problemen ondervinden met het incasseren van uw uitstaande facturen, dan kunt u contact opnemen met het Incassobureau van Anthos, mevrouw Ineke Moolenaar. 

« Terug naar overzicht

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten