Deelname ondernemers Floriade 2022

07-03-2017

Op 2 maart jl. gaven Floriade Almere 2022 en Stichting De Groene Stad de aftrap voor de Floriade 2022. Verschillende betrokkenen presenteerden de plannen voor dit tuinbouwevenement. Ondernemers uit het vak werden nadrukkelijk opgeroepen mee te werken aan de inrichting van het groenplan door het leveren van sortimentskennis en plantmateriaal.

Arboretum
Het Floriadeterrein wordt ingericht als woonwijk van de toekomst. Belangrijk onderdeel wordt het Arboretum: een verzameling bomen, bloembollen, planten en heesters die op alfabetische volgorde ‘van A tot Z’ worden geplant. Daarbij is de bedoeling dat er mooie combinaties gemaakt worden. Tevens moeten de gebruikte gewassen stuk voor stuk bijdragen aan de principes van De Groene Stad, denk bijvoorbeeld aan het afvangen van fijnstof. De eerste bomen gaan komend najaar de grond al in. Na afloop van de Floriade vormt het groen uit het Arboretum de beplanting van de woonwijk.

Belangstelling
Heeft u belangstelling om mee te werken aan het de inrichting van het Arboretum en heeft u zich nog niet opgegeven? Meldt u dan aan bij het secretariaat van Anthos.

« Terug naar overzicht

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten