Nu geopend: Regeling Internationale Seed Money Projecten

donderdag 16 maart 2017 14:11

Seed Money Projecten dienen als opstart (‘seed’) voor Nederlands MKB uit de Agri&food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen sector voor innovatieve, internationale samenwerkingsverbanden. Hierbij staat het vormen van een consortium centraal. Tot en met 24 april is het mogelijk voorstellen in te dienen.

Doel
Doel is bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van een lokaal land- en of tuinbouwsysteem. Voorwaarde is deelname van een lokale probleemeigenaar (bedrijf en/of overheid). Het resultaat van een Seed Money Project is een plan voor haalbaarheid van internationale samenwerking. Dit kan zijn een onderzoeksvoorstel bij Wageningen Research of een andere kennisinstelling, maar ook een plan voor een andere regeling via bijvoorbeeld RVO, BuZa of internationale organisatie. Een vervolgproject moet bijdragen aan internationale systeemoplossingen in de Agri&Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen sector in samenwerking met Nederlandse bedrijven.

Budget
Per project kan een aanvrager vanuit het bedrijfsleven of een landbouwraad experts van Wageningen UR inschakelen ter indicatieve waarde van € 25.000 (bij deskresearch en activiteiten binnen Nederland) of € 40.000 (wanneer ook een landenbezoek wordt gepland).De Topsector T&U heeft € 100.000 budget gereserveerd. De oproep wordt samen met de Topsector Agri&Food uitgevoerd. Voor de Agri&Food sector is € 400.000 beschikbaar.
 
Meer info en aanvragen
Voor geïnteresseerden: bekijk de volledige tekst van de oproep en het format. U kunt uw aanvraag tot en met 24 april (12.00 uur) indienen. 

« Terug

Sluiten