Collectieve inkoopronde elektriciteit en gas 2020

23-03-2017

Het energiecollectief van Anthos is al jaren actief bij de gezamenlijke inkoop van elektriciteit en aardgas. Door de schaalvergroting en strategische prijsvastlegging profiteren de leden van gunstige leveringstarieven en afspraken. De huidige collectieve afspraken met NUON lopen voor respectievelijk elektriciteit en aardgas tot en met 2019, met een verlengingsmogelijkheid voor leveringsjaar 2020.

Besparing
Bij de inkoop voor 2018 en 2019 is er vanwege de gunstige marktomstandigheden en alert inkopen voor het collectief een grote kostenbesparing gerealiseerd t.o.v. de leveringsprijzen voor 2017. Deze besparing op de commodity (leverings)prijs voor elektriciteit 2018 – 2019 bedraagt ongeveer € 126.000 en voor gas 2018 - 2019 bedraagt de besparing ongeveer € 668.000. Dit is een besparing voor het Anthos collectief van ongeveer 22% op de commodity prijs. 

Uw voordeel bij toetreden in het huidige contract
Leden die nog niet meedoen met het huidige contract 2018 – 2019, kunnen voor deze jaren nog toetreden onder gunstige condities. Hiervoor zullen wij bij leverancier NUON een individuele offerte opvragen voor u als nieuwe deelnemer. Uw prijs voor elektriciteit en voor aardgas is afhankelijk van de marktprijzen van het moment van toetreden. Energy Circle zal uw offerte beoordelen op marktconformiteit.

Nieuwe inkoopronde voor levering in 2020
De energieprijzen fluctueren, de ene dag zijn ze hoger, de volgende dag weer lager. De hoogte van de uiteindelijk te betalen prijs voor energie wordt bepaald door het gezamenlijk, collectief, inkopen en door het moment waarop de prijs wordt vastgelegd. Door de recente ontwikkelingen op de energiemarkt, waarbij de prijs weer wat is gedaald ten opzichte van het prijsniveau van januari 2017 en de bijeenkomst die we in maart 2017 hebben gehouden, treft de Energiecommissie van Anthos nu voorbereidingen om op korte termijn een nieuwe inkoopronde op te starten van elektriciteit en van aardgas voor de verlengingsmogelijkheid voor leveringsjaar 2020. De prijsvorming op de energiemarkt is op dit moment ook gunstig om hiermee te starten. Onderstaande grafieken schetsen een beeld van de termijn marktprijzen van gas en elektriciteit.

 

Om de benodigde volumes tijdig te kunnen reserveren en een gunstig resultaat te boeken, is de inschrijvingstermijn geopend tot uiterlijk 12 april 2017.

Strategie Prijsvastlegging
De strategie van gespreide prijsvastlegging is er op gericht enerzijds te profiteren van prijsdalingen en anderzijds het risico op prijsstijgingen te vermijden. De prijs voor het elektriciteits- en het aardgasvolume van het collectief zal in ten minste vier delen van 25% worden vastgelegd. Het collectief cq. de Energiecommissie bepaalt de exacte prijsstrategie nadat Anthos de verlenging van de raamovereenkomst met de leverancier heeft afgesloten.

Begeleiding door Energy Circle
Het onafhankelijke adviesbureau Energy Circle verzorgt de inkoopbegeleiding voor het Anthos-collectief. Deze begeleiding voeren ze al uit vanaf het leveringsjaar 2008.

Naast inkoopbegeleiding biedt Energy Circle diverse andere mogelijkheden aan om het verbruik en de kosten van energie te beheren en te verlagen van de aansluiting(en). Meer informatie over deze diensten van Energy Circle vindt u op www.energycircle.nl.

Contractformulier en inschrijvingstermijn
Wanneer u wilt deelnemen aan de nieuwe Anthos collectieve inkoopronde voor het verlengingsjaar 2020 verzoeken wij u om uiterlijk 12 april 2017 telefonisch contact op te nemen met de heer Edwin Bossenbroek, adviseur bij Energy Circle, te bereiken op nummer 06-47801060 of e.bossenbroek@energycircle.nl.

Hierna ontvangt u de benodigde contractformulieren van Energy Circle B.V.

Ook voor vragen of indien u meer informatie wenst kunt u contact opnemen met de heer Edwin Bossenbroek. 

« Terug naar overzicht

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten