Lelie – Brexit - Exportinspectie VK

woensdag 26 september 2018 14:39

Het lelie verwerkingsseizoen staat op het punt van beginnen. In het kader van de Brexit willen wij u erop attenderen dat u er rekening mee moet houden dat het Verenigd Koninkrijk vanaf 29 maart 2019 uit de EU is getreden.

Wat de gevolgen daarvan zijn, is tot op heden volstrekt onduidelijk en mede afhankelijk van de vraag of er sprake zal zijn van een ‘zachte’ dan wel ‘harde’ Brexit. Het antwoord op die vraag heeft mogelijk grote invloed op de fytosanitaire spelregels die het VK zal gaan hanteren en of er importinspecties zullen worden uitgevoerd.

Wij adviseren u om nu al de afweging te maken om partijen lelie die bestemd zijn voor het VK voor het inpakken aan te bieden voor een exportinspectie. U loopt immers het risico dat wanneer partijen bestemd zijn voor het VK zonder keuring worden ingevroren vanaf 29 maart 2019 alsnog aangeboden moeten worden voor een exportinspectie (hiervoor zullen kratten ontdooid moeten worden).

Zojuist is door Anthos een circulaire verstuurd met daarin een link naar een publicatie van 24 september jl. van de Britse overheid betreffende Importing and exporting plants if there’s no Brexit deal.

« Terug

Archief > 2018 > september

Sluiten