UITNODIGING Serious Game(s) ketenpartners tbv BREXIT voorbereiding

woensdag 10 juli 2019 10:48

Eerder dit jaar heeft de NVWA een bijeenkomst georganiseerd waarin diverse ketenpartners en toezichthouders een import- en export-proces voor groepage vervoer van en naar het Verenigd koninkrijk naspeelden. Deze door de deelnemers zeer gewaardeerde leerzame serious game biedt de NVWA, gezien de naderende Brexit nog enkele malen aan. Op verschillende data worden verschillende typen ketens gesimuleerd. Te weten:

De locatie is steeds: KCB, Louis Pasteurlaan 6 te Zoetermeer

Het streven is om tijdens iedere sessie de complete keten vertegenwoordigd te hebben, zoals een producent/verlader, een logistiek dienstverlener/expediteur, een (groupage)transporteur, een terminal/ferry maatschappij, de douane, de voor die keten(s) relevante keuringsdienst(en), etc. In de game krijgt iedereen een actieve rol. Het is dus noodzakelijk dat de aanwezigen inhoudelijk operationele proceskennis hebben. Doel is verder om open met elkaar te spreken over de vragen die u heeft op het snijvlak van de veranderde situatie met Brexit, en uw huidige processen.

Om de vertegenwoordiging van toezichthouders per sessie zo goed mogelijk op de aanwezige bedrijven te laten aansluiten, is het wenselijk dat u bij opgave aangeeft welke rol uw bedrijf in de keten heeft, en welke goederen categorie u voert (potplanten, bloembollen, snijbloemen, groenten&fruit, eieren, vlees, levende dieren, etc., en ook bv CITES (ivm eventuele RVO aanwezigheid) of Biologisch product (ivm eventuele SKAL aanwezigheid))

Indien u geinteresseerd bent om aan de serious game deel te nemen dan kunt u zich opgeven (vergeet niet de gewenste datum, uw rol en productcategorie te vermelden) tot 3 dagen voorafgaand aan de sessie bij P.I.Verbaas@NVWA.nl.

U verneemt bij eventuele “overboeking” (indien mogelijk) een alternatief. Wanneer u vooraf al vragen wilt inbrengen is dat natuurlijk op hetzelfde adres mogelijk.

« Terug

Sluiten