Export vaste planten (oogst 2017) naar USA/Canada via het preclearance programma

07-04-2017

Partijen vaste planten komen met ingang van teeltseizoen 2017 alleen in aanmerking voor export naar USA en Canada via het preclearance programma als de producent zich heeft aangemeld voor USA/Canada. Tijdens de veldkeuring voert Naktuinbouw dan inspectie uit op basis van de normen die gelden voor USA en Canada. Aan elke partij wordt door Naktuinbouw een lotnummer toegekend en partijen moeten met dat lotnummer verhandeld worden.

Naktuinbouw heeft hierover op 6 april op haar website informatie gepubliceerd voor producenten: http://www.naktuinbouw.nl/over-naktuinbouw/nieuws/verplichte-partijaangifte-voor-vaste-planten-freesia-en-nerine-naar-usacnd

Producenten moeten zich bij Naktuinbouw jaarlijks aanmelden voor USA/Canada via de perceelsregistratie (= teeltaangifte Naktuinbouw). Daarvoor moeten zij in de teeltaangifte het benodigde vakje ‘Export buiten de EU (derde landen)’ aankruisen!!

Indien een producent zich aanmeldt voor USA/Canada dan moet hij daarna (als het plantseizoen voorbij is) per perceel nog een partijaangifte indienen.

Let op: Een producent kan een deel of zijn gehele productie aanmelden voor USA/Canada. De sluitingsdatum van Naktuinbouw voor de perceelsregistratie is 1 juni.

Wij adviseren u om bij uw leveranciers na te gaan of zij zich hebben aangemeld  en ook om nadrukkelijk op het koopbriefje te vermelden dat partijen geschikt moeten zijn voor USA en Canada.  

Naktuinbouw zal ervoor zorgen dat er z.s.m. een lijst wordt gepubliceerd (die wekelijks ge-update wordt) van producenten die zich hebben aangemeld voor USA/Canada voor partijen oogst 2017. 

« Terug naar overzicht

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten