Lotnummerlijst lelies oogst 2014 geschikt voor Taiwan

19-12-2014

Voor export van in Nederland geteelde lelies naar Taiwan geldt dat partijen moeten voldoen aan de visuele tolerantie van 0,5% die vorig jaar met de Taiwanese Plantenziektenkundige Dienst is overeengekomen.

Door de NVWA zal in het kader van die afspraak aan Taiwan een lotnummerlijst (zonder cultivarnamen) worden overlegd waarop alle lelie lotnummers “oogst 2014” staan vermeld van partijen die twee veldinspectie hebben ondergaan en waarbij te velde visueel maximaal 0,5% PlAMV is vastgesteld.
Partijen met Klasse I Japan voldoen aan deze 2 voorwaarden. Daarnaast heeft de BKD tijdens de veldinspecties van alle Klasse I partijen ook het PlAMV percentage vastgelegd, derhalve zijn er dus ook partijen van Klasse I geschikt voor Taiwan. Partijen van Klasse Standaard komen niet in aanmerking voor Taiwan omdat daar maar 1 veldinspectie in wordt uitgevoerd.

De BKD zal in het Ketenregister vastleggen dat Klasse I Japan partijen ook geschikt zijn voor Taiwan en daarnaast is de BKD aan het bekijken hoe in het Ketenregister ontsloten kan worden welke Klasse I partijen geschikt zijn voor Taiwan.

Voor partijen lelies met herkomst Frankrijk geldt dat deze naar Taiwan geëxporteerd mogen worden als op het EU communicatiedocument verklaard wordt dat tijdens de veldinspectie geen PlAMV is waargenomen. Op basis daarvan kan in Nederland een exportcertificaat afgegeven worden.

« Terug naar overzicht

Archief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten