Export narcis Klasse ST oogst 2019 met aantekening ‘geschikt voor USA/Canada’toch toegestaan

vrijdag 07 december 2018 09:26

Op 12 september jl. hebben wij u geïnformeerd dat op basis van een in opdracht van de NVWA uitgevoerde survey vanaf oogst 2019 aanpassingen doorgevoerd zullen worden om te bepalen of partijen narcis Klasse ST geschikt zijn voor export via het preclearance programma.

De NVWA heeft op aandringen van de sector en de BKD de uitkomst van de survey nogmaals tegen het licht gehouden. Besloten is om de aanpassingen met 1 jaar op te schorten en export van narcis Klasse ST oogst 2019 toch nog toe te staan op basis van de werkwijze die tot op heden wordt gehanteerd.
Dit betekent dat partijen narcis ‘oogst 2019’ met Klasse ST waarbij op het BKD certificaat de aantekening ‘geschikt voor USA/Canada’ vermeld staat via het preclearance programma geëxporteerd mogen worden. Deze partijen voldoen aan de eisen, zoals vermeld in de Pest List van het preclearance programma.
Wij attenderen u erop dat de BKD tijdens de exportinspectie een 100% administratieve controle uit voert of aangeboden partijen Klasse ST inderdaad over de vereiste aantekening beschikken.

De NVWA heeft tevens de sector uitgenodigd om komend teeltseizoen een survey uit te voeren. De NVWA is bereid om, afhankelijk van de uitkomst daarvan, de huidige werkwijze mogelijk ook na 2019 te blijven hanteren.

Wij adviseren u om hier rekening mee te houden bij uw inkoop.

« Terug

Sluiten