Webinar Welke kansen biedt De Groene Stad in Oekraïne

maandag 01 februari 2021 10:54

De groene stad is momenteel sterk in opkomst in Oekraïne. Zo hebben steden als Kiev en Lviv zich bijvoorbeeld al aangesloten bij het Green Cities-programma van de EBRD, terwijl andere grote steden belangstelling tonen voor soortgelijke initiatieven. Deze belangstelling is goed te verklaren. In de grote steden zijn de sporen van het communistische stadplanning vaak nog zichtbaar, terwijl als gevolg van de stijgende welvaart de behoefte aan een beter stadsklimaat, waterbeheer, luchtkwaliteit en biodiversiteit snel toeneemt.

Benieuwd naar uw marktkansen in de sector voor stedelijk groen in Oekraïne? Houd dan 11 februari van 16-17u vrij in uw agenda. Dan vindt het webinar ‘Kansen in de Groene Stad in Oekraïne’ plaats. Tijdens het webinar wordt duidelijk wat precies de marktkansen zijn voor Nederlandse ondernemers op het vlak van de institutionele markt (stedelijke vergroening).

Wat is de reden van het webinar?
Als gevolg van nieuwe wet en regelgeving zijn de budgetten voor stedelijk groen in Oekraine de laatste jaren explosief gestegen. Bestaande parken worden onder handen genomen en concepten voor nieuw aan te leggen parken worden uitgwerkt. Het betreft hier niet alleen de hoofdstad Kyiv, maar ook de regionale hoofdsteden verspreid over Oekraine. Ook door commerciele projectontwikkelaars wordt steeds meer aandacht besteed aan de groenvoorziening bij het realiseren van nieuwe projecten. Er is hierbij een sterke drive naar een moderne aanpak, een breuk met he traditionele verleden. Voor Nederlandse aanbieders van plantmateriaal (boomkwekerij, vaste planten en bloembollen), landschapsarchitecten en techniek liggen hier de komende jaren grote kansen. Het vergroenen van steden biedt aanzienlijke kansen op economisch, maatschappelijk en klimatologisch vlak, hetgeen vraagt om een toenemende samenwerking tussen private en publieke partijen.

Voor welke ondernemers is dit interessant?
Nederlandse ondernemers die actief zijn op het gebied van groen ontwikkeling en realisatie in de breedste zin. Landschapsarchitecten, toeleveranciers van groen (boomkwekerij, vaste planten en bloembollen), stedelijke infrastructuur, onderwijs, onderzoek, techniek etc.

Programma
Na een korte introductie door de Nederlandse ambassade in Kyiv, zal de consultant Arno Klijbroek van ATM de resultaten van een recent uitgevoerd onderzoek presenteren met daarin een duidelijk overzicht van de geïdentificeerde marktsegmenten en marktkansen.

Tevens zal door RVO in samenwerking met Leon Smet van Royal Anthos/Pieter Helfferich van Agriprogress uitleg worden gegeven over de steun vanuit de Nederlandse overheid door middel van het Partners in International Business (PIB) programma, wat de beoogde vervolgstap zal kunnen zijn om de geïdentificeerde kansen te verzilveren en hoe u daar een bijdrage in zou kunnen leveren.

Zowel tijdens als aan het eind van het webinar zal er gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Deelname en kosten
Het webinar vindt plaats op donderdag 11 februari om 16.00 uur (17.00 uur Oekraïne). Deelname is gratis. De voertaal van het webinar zal Nederlands zijn.

Meld u aan via e-mail via de volgende link: https://www.rvo.nl/actueel/evenementen/webinar-kansen-de-groene-stad-oekraine

Organisatie
De Nederlandse ambassade in Kyiv in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Anthos.

Meer weten?
Heeft u vragen over dit webinar, neem dan contact op met:

Reinoud Nuijten
Landbouwraad op de Nederlandse ambassade in Oekraïne
E: reinoud.nuijten@minbuza.nl

« Terug

Archief > 2021 > februari

Sluiten