Planning exportinspectie en TEAM inspectie

vrijdag 01 oktober 2021 12:01

Het komt veelvuldig voor dat bedrijven een teaminspectie aanvragen op dezelfde dag dat de exportinspectie nog moet worden uitgevoerd. Deze handelswijze leidt momenteel tot organisatorische problemen met betrekking tot het inplannen en uitvoeren van alle aangevraagde TEAM inspecties.

USDA heeft aan Anthos kenbaar gemaakt dat dit wordt veroorzaakt door het late seizoen en vanwege het feit dat er een capaciteitsgebrek is vanwege vakantieverlof. Er is getracht een extra inspecteur in te huren, maar het bleek niet mogelijk om daar invulling aan te geven.

In verband hiermee verzoeken wij u rekening te houden met het volgende:

  1. U dient de exportinspectie en de TEAM inspectie op 2 aparte dagen uit te laten voeren. Bedrijven die daar geen gehoor aan geven moeten er rekening mee houden dat hun aanvraag  voor een TEAM inspectie niet altijd gehonoreerd kan worden.
  2. Om de beschikbare capaciteit van het TEAM efficiënt in te zetten, vragen wij u daarnaast om voor week 40, 41 en 42 (van 4 t/m 25 oktober) aan te geven hoeveel inspecties  u nodig heeft (en op welke dag en welk dagdeel). Dat kunt u aangeven in bijgevoegd schema.

Wij verzoeken u om het ingevulde schema zo spoedig mogelijk aan Anthos te retourneren.

« Terug

Sluiten