Informatiebrief aan VAR-houders

vrijdag 01 april 2016 13:47

De VAR verdwijnt per 1 mei 2016. In plaats daarvan kunt u gebruikmaken van algemene modelovereenkomsten. Deze modelovereenkomsten bieden u, in geval van twijfel over de arbeidsrelatie tussen u en de zzp’er, zekerheid omtrent de loonheffing. Indien u verwijst naar en gebruik maakt van één van de algemene modelovereenkomsten op de website van de Belastingdienst hebben u en uw opdrachtnemer zekerheid dat de opdrachtnemer buiten loondienst werkt.

De algemene modelovereenkomsten, waarvan enkele tot stand zijn gekomen in samenwerking met VNO-NCW en MKB-Nederland, zijn breed toepasbaar. Om welk werk en branche het gaat is niet van belang. U kunt deze zonder zelf aan te passen meteen gebruiken en u hoeft zelf dus ook geen overeenkomsten voor te leggen aan de Belastingdienst. U vindt deze algemene modelovereenkomsten op: www.belastingdienst.nl/dba.

Naast het webinar dat de Belastingdienst organiseert voor de opdrachtnemers, organiseert zij ook een webinar voor opdrachtgevers op 12 april 2016 van 11.00 – 12.00 uur. U kunt zich daarvoor via deze link aanmelden:

https://www.onlineseminar.nl/belastingdienst/webinar/12600/webinar-dba-voor-opdrachtgevers/

Ook organiseren VNO-NCW en MKB-Nederland, samen met PZO-ZZP en de Belastingdienst nog enkele voorlichtingsbijeenkomsten in april. Hiervoor kunt u zich nog aanmelden. Meer informatie is te vinden via: https://www.vno-ncw.nl/agenda / en https://www.mkb.nl/agenda

« Terug

Sluiten