Energiecollectief van Anthos bespaart ruim 800.000 euro

dinsdag 05 april 2016 14:36

Op 20 november 2015 hebben de deelnemers van het energiecollectief van Anthos besloten om de energie voor 2018 en 2019 in te kopen. Historisch gezien lagen de prijzen toen laag. Door op dat moment niet direct alle benodigde gas en elektra in te kopen, maar evenals voorgaande jaren gebruik te maken van het Primis inkoopsysteem van Energy Circle, bespaarden de deelnemers in totaal ruim 800.000 euro. De uiteindelijke prijzen van 2018 en 2019 zijn daardoor nog gunstiger dan bij de start van deze inkoopronde werd verwacht.

Het inkoopcollectief van Anthos wordt begeleid door de energiecommissie. Onder leiding van voorzitter Evert Bot sr. is het collectief de afgelopen jaren uitgegroeid tot meer dan 70 aansluitingen voor gas en elektra. Voorafgaande aan deze inkoopronde nam Remco van der Kooij van De Jong Lelies de voorzittershamer over. In de energiecommissie zitten ook de directeur van Anthos en een adviseur van Energy Circle. De commissieleden worden dagelijks geïnformeerd over de prijsontwikkeling op de termijnmarkten Endex en TTF. Als de prijs op een bepaald moment van de dag boven de vooraf ingestelde ‘take profit’ prijs komt, ontvangen de commissieleden een SMS. Dan moet direct besloten worden hoeveel energie ingekocht wordt. Deze aanpak heeft het collectief de afgelopen jaren geen windeieren gelegd en ook deze ronde is een aanzienlijke besparing gerealiseerd ten opzichte van de klassieke inkoopmethode.

Leden van Anthos die hun energie voor 2018 en 2019 nog niet hebben ingekocht, kunnen zich nog aansluiten bij het inkoopcollectief voor energie. Het Inkoopcollectief is een van de diensten die Anthos aan haar leden biedt. Op www.anthos.org staan alle kortingsregelingen onder het kopje ‘Diensten’ op een rij.

« Terug

Sluiten