Secretariaat cultuurgroep Rozen en Rozenonderstammen ondergebracht bij Anthos

dinsdag 22 maart 2016 11:04

Het secretariaat van de Cultuurgroep Rozen en Rozenonderstammen gaat definitief naar handelsbond Anthos. De leden van de Cultuurgroep hebben donderdagavond 17 maart tijdens een extra vergadering de vernieuwde statuten en de wijze van samenwerken besproken en besloten het secretariaat bij Anthos onder te brengen. De Cultuurgroep blijft een zelfstandige vereniging met eigen leden en een bestuur.

De vergadering stemde in met de toetreding van de heren Jan Boneschansker en Hans van Hage tot het bestuur. Het bestuur, dat al bestond uit Hetty Crooijmans, Frank Coenders en Hans van de Laak, is hiermee weer op volle sterkte en vormt een afspiegeling van alle teelten en regio’s. De speerpunten waar de Cultuurgroep zich de komende tijd vooral op richt zijn: promotie, fytosanitaire zaken, (markt)onderzoek en duurzame teelt. Op het gebied van actuele teeltzaken worden bijeenkomsten of excursies georganiseerd.

Voorzitter Hetty Crooijmans is positief gestemd over de toekomst van de Cultuurgroep: “Door de samenwerking met Anthos kunnen we gebruik maken van het grote netwerk van Anthos en het cultuurgroepwerk op een goede wijze vormgeven. Leden die de ontwikkelingen omtrent de cultuurgroep goed gevolgd hebben, zijn zeer tevreden met de genomen besluiten. Met de nieuwe werkwijze gaan we voor een rooskleurige toekomst.”

Veredelaars, telers en handelaren van rozen en rozenonderstammen kunnen lid worden van de Cultuurgroep Rozen en Rozenonderstammen. De contributie bedraagt € 225 per kalenderjaar. Huidige leden krijgen binnenkort een brief met details. Andere geïnteresseerden kunnen rechtstreeks contact opnemen met Anthos of een van de bestuursleden.

« Terug

Sluiten