Minister Asscher geeft goedkeuring aan afspraken over de WWZ

vrijdag 25 maart 2016 12:44

Minister Asscher (SZW) heeft zijn goedkeuring gegeven aan het akkoord tussen sociale partners over de toepassing van de ketenbepaling in de Wet Werk en Zekerheid (WWZ). De afspraak houdt in dat bepaalde functies onder voorwaarden in aanmerking komen voor een kortere onderbreking dan de periode van zes maanden. De kortere onderbreking heeft uitsluitend betrekking op het voorkomen van een vast dienstverband, voor transitievergoeding geldt nog wel een onderbreking van 6 maanden.

Samen met de LTO vakgroep is Anthos nauw betrokken geweest bij de afspraken die zijn gemaakt voor de sector open teelten. Voor de bloembollengroothandel heeft Anthos een akkoord bereikt met de vakbonden over schuurwerkzaamheden. Nu de minister zijn goedkeuring heeft gegeven moeten de afspraken nog geëffectueerd worden in de cao’s. Alleen als er een geldige cao is waarin de afspraken zijn opgenomen, mag de kortere onderbreking worden toegepast.

De regeling zal naar verwachting op korte termijn in de Staatscourant worden gepubliceerd. Op dat moment zal ook duidelijk zijn welke functies/werkzaamheden voor de kortere onderbreking in aanmerking komen. Het spreekt voor zich dat wij u daarover direct informeren.

« Terug

Sluiten