Holland Business Days op Tuinbouwtentoonstelling Qingdao, China

woensdag 09 april 2014 16:24

Via onderstaand persbericht informeren wij u over de Holland Business Days op Tuinbouwtentoonstelling Qingdao, China, die plaatsvinden van 22-24 mei 2014. In samenwerking met de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmateriaal bereidt het ministerie van Economische Zaken een Nederlands inzending voor op de International Horticultural Exhibition in Qingdao, China. Deze tuinbouwtentoonstelling is één van de grootste in haar soort en vergelijkbaar met de Floriade die we in Nederland kennen. Het thema van de tentoonstelling is “From the Earth, for the Earth”; dit zal in de verschillende (inter)nationale paviljoens tot uiting komen. Voor de Nederlandse inzending betekent dit o.a. dat er enkele seminardagen, de zogenaamde ‘Holland Business Days’ worden georganiseerd waarin verbetering van productiviteit, duurzaamheid en betrokkenheid van de stedelijke omgeving bij de agrarische sector, centraal staan. Nederland presenteert zich in het internationale deel van de tentoonstelling met een Hollandse tuin, compleet met molen en tulpen! Holland Business Days op de internationale tuinbouwtentoonstelling in Qingdao, China. De dagen hebben ieder een eigen thema:

22 mei:            De Groene Stad; meer ‘groen’ kan de kwaliteit van de leefomgeving verbeteren. Almere, stad van de ‘Floriade 2022: Growing Green Cities’ zal zich presenteren.
23 mei:            Tuinbouw & Uitgangsmateriaal; de waarde van moderne teelttechnologie  en van hoogwaardige zaden, stekken en pootgoed voor duurzame productie wordt aangetoond door inleiders uit de sector.
24 mei             De Chinese consument en het Holland Imago, een publieksmanifestatie.

Tijdens deze dagen zullen er diverse seminars plaatsvinden waar Nederlandse experts met hun Chinese counterparts ervaringen uitwisselen en oplossingen bespreken voor problemen die zich zowel in Europa als in China voordoen bij het functioneren van de agrarische productie- en afzetketens. Een gedetailleerd programmaoverzicht is op aanvraag beschikbaar. Na de seminars zal er een bezoek worden gebracht aan de Nederlandse tuin waarna er een netwerkreceptie zal worden georganiseerd in het paviljoen naast de Nederlandse tuin. De tentoonstelling is geopend van april tot oktober en de organisatie verwacht in deze periode  zo’n 12 miljoen bezoekers. Voor meer informatie over deze dagen en de seminars, kunt u contact opnemen met Phaff Export Marketing bv, Dronten, tel. 0321-387933, pem@phaff.com.

« Terug

Sluiten