Colombia

vrijdag 18 april 2014 15:18

Hierbij berichten wij u dat Anthos deze week volop in overleg is geweest met het ministerie van EZ en de NVWA om te komen tot een praktisch werkbare oplossing met betrekking tot export van lelies naar Colombia. Naar het zich laat aanzien heeft de NVWA begin volgende week overleg met ICA.

Anthos heeft daarnaast contact gezocht met de Colombiaanse organisatie Asocoflores. Vandaag wordt door Anthos aan die organisatie een brief gestuurd met daarin een uitleg van de problematiek en de grote consequenties voor zowel het Nederlandse- als Colombiaanse bedrijfsleven. Anthos heeft de president van Asocoflores, de heer A. Solano verzocht om in contact kan treden met ICA.

Leliehandelsbedrijven die willen beschikken over de brief kunnen deze opvragen bij ondergetekende.

De BKD kan op dit moment alleen zendingen certificeren als aangetoond kan worden dat de partijen op basis van de bladtoets vrij zijn bevonden van zowel LSV als LMoV. Om dit aan te tonen is de volgende werkwijze van toepassing. De BKD heeft een formulier opgesteld (naar analogie van het Australië formulier), zie bijlage. Hierop kunt u partijen (cultivar/lotnummer) opvoeren die volgens u vrij zijn van beide virussen. Dit kan op zendingniveau of op voorraadniveau. U stuurt de lijst in naar de BKD en die controleren op kantoor in hun systeem of de opgevoerde partijen inderdaad vrij zijn van beide virussen. U krijgt van de BKD de lijst met goedgekeurde partijen gewaarmerkt retour. Deze lijst dient u aan te bieden tijdens de exportcertificering.

« Terug

Sluiten