Wijziging inlogprocedure voor digitale aanvragen Dienst Regelingen

vrijdag 04 juli 2014 09:21

Dienst Regelen is tegenwoordig onderdeel van RVO. Dienst Regelingen heeft Anthos laten weten dat de procedure om in te loggen voor het indienen van digitale aanvragen, o.a voor Cites vergunningen, met ingang van 1 juli is gewijzigd.

Inloggen op mijn.rvo.nl verandert voor ondernemers en organisaties
Per 1 juli is de manier waarop ondernemers en organisaties die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel inloggen op mijn.rvo.nl veranderd. U logt vanaf nu in via eHerkenning en niet meer via uw gebruikerscode en wachtwoord of certificaat. Doet u particulier zaken met RVO.nl? Dan wijzigt er voor u niets. U kunt gewoon blijven inloggen met DigiD.

eHerkenning
eHerkenning kunt u zien als DigiD speciaal voor ondernemers. U heeft eHerkenning steeds vaker nodig om bij de rijksoverheid, gemeente of provincie in te kunnen loggen. Dat past in de doelstelling van een verder digitaliserende overheid die de dienstverlening wil optimaliseren. RVO.nl sluit daar bij aan. Dat heeft consequenties voor u als ondernemer of organisatie. U kunt een eHerkenningsmiddel aanschaffen bij één van de leveranciers.
eHerkenningsmiddelen zijn ingedeeld naar de mate van betrouwbaarheid die zij moeten kunnen garanderen. Want het doorgeven van een kleine wijziging is van een andere orde dan een subsidieaanvraag. Om gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden en regelingen die op mijn.rvo.nl aangeboden worden, is een betrouwbaarheidsniveau van 2+ nodig. Het aanschaffen van een eHerkenningsmiddel doet u bij een van de erkende aanbieders. Hoe u dat doet en hoe u uw keuze kunt maken, ziet u in een handig stappenplan op mijn.rvo.nl/inloggenondertekenen-en-machtigen.

« Terug

Sluiten