Save the Date: Interactieve kennisbijeenkomst op 23 maart van 14.30 uur tot 17.00 uur

maandag 22 februari 2021 14:11

In 2021 organiseert Anthos voor haar leden enkele online bijeenkomsten over actuele thema’s die betrekking hebben op ondernemerschap, waarbij we verder kijken dan alleen de eigen sector. Voor de eerste twee bijeenkomsten in 2021 is gekozen voor het overkoepelde thema: High Tech, High Touch.

De eerste digitale interactieve bijeenkomst op 23 maart is opgebouwd rondom High Tech, oftewel de digitale veranderingen in de retailwereld en de impact daarvan op de handelsketen. Blijft fysieke retail de noodzakelijk schakel tussen producent en consument of verandert de distributiekolom en nemen andere partijen, zoals bijvoorbeeld internetplatforms en consumenten communities straks de regie over? 

China is sinds enige jaren het voorbeeld van “New Retail” en daarom hebben we Ed Sander van China Talk gevraagd zijn licht te laten schijnen over enkele thema’s die de komende vijf jaar wellicht een disruptieve invloed gaan krijgen op de keten van producent naar consument.

  • Consumer-to-manufacturer - C2M
  • Community group buying - CGB
  • Ship-from-store

In een korte presentatie en een tafelgesprek met Gerrit Grievink, Ronald Grootscholten en Wijnand Jongen, president E-Commerce Europe behandelt Ed kort de marktstructuur, de belangrijkste e-commercebedrijven, cross border commerce en de belangrijkste kenmerken van new retailing. Daarbij zal hij dieper inzoomen op drie actuele ontwikkelingen die in China momenteel erg “hot” zijn en de logistieke keten flink veranderen. Wijnand Jongen zal deze ontwikkelingen vanuit Europees perspectief van commentaar voorzien. Ronald Grootscholten kan de link leggen met de digitaliseringsambitie van de bloembollensector.

Na inschrijven sturen we u alvast als aperitief een lezenswaardig boekje van Ed waarin hij de digitale revolutie en de retailwereld beschrijft. Veel leesplezier en ontdek hoe China als toonaangevend handelsland met nieuwe technologieën de standaard voor innovatie zet.

Graag tot ziens op dinsdag 23 maart voor een interactieve digitale ontmoeting van 14.30 uur tot circa 17.00 uur. 

Zet deze datum vast in uw agenda. De uitnodiging volgt begin maart.

« Terug

Archief > 2021 > februari

Sluiten