Rosselkhoznadzor bezoekt Nederlandse bloembollensector

dinsdag 16 juli 2019 14:53

Van 8 t/m 12 juli heeft een delegatie van de Russische Plantenziektenkundige Dienst (Rosselkhoznadzor) een bezoek afgelegd aan de Nederlandse bloembollensector. Doel daarvan was om zich te laten informeren over de sector, de inrichting van de keten en de wijze waarop Nederland de Russische fytosanitaire eisen borgt.

In het kader van het bezoek is een aantal handels- en teeltbedrijven bezocht, heeft Anthos een presentatie gegeven over de inrichting van de sector en de BKD heeft haar werkwijze en keuringssyteem toegelicht. Medewerkers van de NVWA hebben als gastheer opgetreden en de afsluitende besprekingen met de Russische delegatie gevoerd.

Het bezoek is tot volle tevredenheid van de Russen verlopen. Het is echter niet duidelijk of op basis hiervan veranderingen worden doorgevoerd in de fytosanitaire spelregels die gelden voor de export van bloembollen. Mogelijk dat daar meer duidelijkheid over zal komen tijdens besprekingen die de Nederlandse overheid tezamen met de NVWA deze week in Moskou voert met hun collegae van Rosselkhoznadzor.

« Terug