Anthos ontwikkelt Boomkwekerij Barometer

vrijdag 07 maart 2014 14:16

Eind 2013 heeft Anthos een enquête  gehouden onder haar boomkwekerijleden. De resultaten daarvan zijn verwerkt in de Boomkwekerij Barometer, die inzicht geeft in een aantal nationale en internationale afzetontwikkelingen in de boomkwekerijsector en daarnaast bevat die ook enige bedrijfsmatige informatie.

Met het verdwijnen van het Productschap Tuinbouw, beschikt de boomkwekerijsector niet meer over exportstatistieken, die inzicht gaven in de afzetontwikkelingen van de Nederlandse boomkwekerijsector. Het Bestuur Boomkwekerijproducten van Anthos acht het toch wenselijk om inzicht te blijven houden in de verschillende marktontwikkelingen en daarom is besloten om de Boomkwekerij Barometer in te stellen. Aan de enquête hebben 43 bedrijven deelgenomen en met behulp van de door hun gegeven antwoorden wordt via de barometer inzicht verkregen in een aantal ontwikkelingen op het gebied van de afzet, waaruit blijkt dat men een stijging van het aantal afzetlanden (internationalisering) voorziet, maar dat fytosanitaire handelsbelemmeringen de exportgroei bemoeilijken. De bedrijfsmatige informatie geeft inzicht in omzetverwachtingen en verwachte ontwikkelingen op het gebied van de verschillende bedrijfsmatige kostencomponenten. Anthos zal tweemaal  per jaar de barometer samenstellen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Leon Smet, Secretaris Boomkwekerijproducten, telefoon 0252-535080.

« Terug

Sluiten