Canna oogst 2014 inkopen “geschikt voor USA/Canada”

dinsdag 25 maart 2014 10:12

Hierbij informeren wij u dat er bij Canna een wijziging is doorgevoerd in de BKD keuringssystematiek. Voor export van Canna naar de USA en Canada via het preclearance programma moeten partijen voldoen aan de tolerantie van 10% voor  Canna Yellow Mottle Virus.

Tijdens de veldinspectie blijkt het soms lastig om op basis van de virusbeelden vast te stellen of een partij aan deze norm voldoet. Om daar meer zekerheid over te hebben is afgesproken dat met ingang van dit teeltseizoen partijen Canna alleen geschikt zijn voor USA en Canada indien de producent een monster van de betreffende partij heeft laten opplanten bij de BKD. Uit een eerder uitgevoerde proef van de BKD is gebleken dat aan planten die opgegroeid zijn in de kas virussymptomen beter te onderscheiden zijn.

Partijen zijn geschikt voor USA/Canada indien zowel bij de monsteropplant als tijdens de veldinspectie voldaan wordt aan de tolerantie van 10% voor Canna Yellow Mottle Virus. Mocht tijdens de veldinspectie niet eenduidig vast te stellen zijn of een partij aan deze tolerantie voldoet dan heeft de producent het recht om  een PCR toets uit te laten voeren.

Wij verzoeken u hier rekening mee te houden bij uw inkoop en adviseren u om op het koopbriefje de clausule “geschikt voor USA/Canada” op te nemen.

« Terug

Sluiten