De Groene Stad

dinsdag 20 mei 2014 12:06

Het groene bedrijfsleven heeft - onder de vlag van de stichting iVerde- het virtuele kennisplatform 'De Groene Stad' (www.degroenestad.nl) nieuw leven ingeblazen. De Groene Stad zal de vernieuwde website continue blijven actualiseren met (wetenschappelijke) informatie over de maatschappelijke, economische en functionele waarde van groen. Met haar internationale tak, 'the Green City' (www.thegreencity.com), zal De Groene Stad bovendien haar positie in het internationale netwerk verder uitbouwen.
Het doel van het kennisplatform De Groene Stad is het maatschappelijke besef over de baten van groen verder te laten groeien. Met behulp van de nieuwe website worden overheden, bedrijven en instellingen die professioneel bezig zijn met de planning en ontwikkeling van het stedelijke gebied geïnformeerd over de functionele eigenschappen van groen en op welke manieren groen optimaal kan worden ingezet. De site bevat eigen redactionele berichten, maar ontsluit ook bestaande (wetenschappelijke) kennis over de toepassing van groen. Op de nieuwe website zullen verder onder andere de laatste tweets (De Groene Stad heeft ruim 2400 volgers), nieuwsberichten, persberichten, nieuwsbrieven van De Groene Stad en interviews te vinden zijn.
Dit alles is onderverdeeld in zes belangrijke pijlers, namelijk: gezondheid, klimaat, economie, biodiversiteit, sociale cohesie en trends.
Op de vernieuwde website www.degroenestad.nl kunt u zich opgeven voor de bijhorende digitale nieuwsbrief van De Groene Stad.
U kunt de groene stad en haar netwerk ook rechtstreeks volgen op twitter via @DeGroeneStad
Heeft u aandachtspunten voor De Groene Stad, laat het ons dan weten via info@iverde.org.

« Terug

Sluiten