Invoerheffing droogverkoop Canada

woensdag 03 december 2014 12:55

Om te bepalen of geïmporteerde goederen wel onder de juiste invoertarief worden verhandeld heeft de Canadese douane steekproeven uitgevoerd. Daarbij is vastgesteld dat enkele handelsbedrijven (actief in de droogverkoop) niet de juiste code uit het Harmonised System (HS code) gebruiken. Er is daardoor ten onrechte aanspraak gemaakt op het 0% invoertarief, terwijl de betreffende producten volgens de Canadese douane onder het 6% invoertarief vallen.
De betreffende bedrijven moeten nu met terugwerkende kracht over een periode van 4 jaar voor die producten aantonen onder welke HS code ze zijn verhandeld. Op basis daarvan worden zij mogelijk geconfronteerd met een naheffing.

Anthos wil graag een overleg beleggen met de bedrijven die hiermee geconfronteerd zijn om te bezien op welke wijze hierop actie ondernomen kan worden in de richting van de Canadese douane.

Bijgaand treft u de invoertarieven aan die de Canadese douane hanteert. Voor afzet in de droogverkoop lijkt een apart regime te gelden gezien de zinsnede “other than for use by florists or nurserymen for forcing purposes or for growing on prior to disposal”.

« Terug

Archief > 2014 > december

Sluiten