Licentiecursus ‘Knaagdierbeheersing op agrarische bedrijven’

dinsdag 16 december 2014 14:58

Gebruikt u chemische middelen om ratten of muizen te bestrijden? En wilt u deze blijven gebruiken? Volg dan een praktische licentiecursus knaagdierbeheersing.

De vrijstelling komt te vervallen
Tot 1 juli 2015 geldt voor agrarische bedrijven een vrijstelling voor het gebruik van professionele rodenticiden. Een rodenticide is een product dat wordt gebruikt voor het bestrijden van ratten en muizen, zoals de bruine rat, de zwarte rat en de huismuis. Vanaf 1 juli 2015 vervalt deze vrijstelling. Na deze datum is voor de aanschaf en het gebruik van professionele rodenticiden een vakbekwaamheidsbewijs (licentie) nodig.

Hoe komt u aan dit vakbekwaamheidsbewijs?
Als u een geldig vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming (spuitlicentie) heeft, hoeft u alleen een speciale kennisbijeenkomst te volgen. DLV Plant biedt hiervoor de bijeenkomst ‘Knaagdierbeheersing op agrarische bedrijven’ aan. Na het volgen van deze bijeenkomst krijgt u een nieuw vakbekwaamheidsbewijs thuisgestuurd. Op dit nieuwe bewijs staan de vakbekwaamheden gewasbescherming én knaagdierbeheersing.

Onderwerpen cursus
• De leefwijze van de knaagdieren op het agrarisch bedrijf.
• De methoden, middelen en materialen ter preventie en bestrijding van knaagdieren.
• Het voorkomen van resistentie bij ratten en muizen tegen chemische bestrijdingsmiddelen.
• Het veilig omgaan met deze middelen.
• Het cursusboek en naslagwerk ‘Knaagdierbeheersing op agrarische bedrijven’. Dit boek ontvangt u tijdens de cursus.
De cursus duurt één dagdeel (3 uur) en de kosten voor deelname bedragen € 75,00. Dit is inclusief het verplichte lesmateriaal.

Interesse
Indien u interesse heeft in deze cursus, laat u dat dan even weten aan het secretariaat van Anthos (secretariaat@anthos.org). Bij voldoende belangstelling zal Anthos in overleg met DLV een of meerdere cursussen organiseren.

« Terug

Archief > 2014 > december

Sluiten