Workshop financieringsinstrumentarium handel en investeringsbevordering opkomende markten en ontwikkelingslanden

vrijdag 19 december 2014 12:19

Bent u een bedrijf in de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen dat wil investeren in opkomende markten of ontwikkelingslanden, maar de financiering bij een bank niet rond krijgt? Dan praten wij u op 15 januari graag bij over de laatste stand van zaken van het financieringsinstrumentarium!

Er is dit jaar veel veranderd in het subsidie instrumentarium voor investeringen in ontwikkelingslanden. De bedrijven uit de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen die zakendoen in opkomende markten en ontwikkelingslanden, leveren vaak een grote bijdrage aan economische en sociale verbeteringen in die landen en een positieve bijdrage aan voedselzekerheid. Veel bedrijven hebben in het verleden gebruik gemaakt van bijvoorbeeld PSI. Dat instrument is sinds deze zomer opgegaan in het Dutch Good Growth Fund (DGGF); het revolving fund uitgevoerd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Het DGGF is bedoeld voor MKB bedrijven die willen investeren in 66 opkomende markten of ontwikkelingslanden, maar hun financiering bij een bank niet rond krijgen.

Ook bij de Financierings Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) zijn belangrijke wijzigingen geweest relevant voor de doelgroep van tuinbouw & Uitgangsmaterialen. In een praktische workshop wordt door RVO.nl, FMO en Buitenlandse zaken ingegaan op de belangrijkste wijzigen, de eerste projecten onder het DGGF en het beleidskader vanuit Buitenlandse Zaken.

De workshop is op donderdag 15 januari 2015 van 10.00-12.00 uur, met aansluitend lunch, en vindt plaats in de Malietoren - het gebouw van VNO-NCW waar ook de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen is gevestigd - Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag. De opening zal gedaan worden door Loek Hermans, boegbeeld Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Aanmelden kan via info@topsectortu.nl

Meer informatie via rubertkonijn@topsectortu.nl , 070 349 03 07.

« Terug

Archief > 2014 > december

Sluiten