Ledenbijeenkomst 17 april Residu Gewasbeschermingsmiddelen

vrijdag 03 april 2015 16:43

Op vrijdagochtend 17 april organiseert Anthos een bijeenkomst voor haar leden waarop de mogelijkheden van een te ontwikkelen Residu Indicator gepresenteerd worden. Aanleiding is het feit dat retailers aanvullende eisen zijn gaan stellen aan residuen op bloembollen en boomkwekerijproducten vanwege de door Greenpeace aangewakkerde discussie over de relatie tussen neonicotinoïden en de gezondheid van bijen.

Datum: Vrijdag 17 april 2015
Tijd: 10.00 uur – 12.00 uur
Plaats: Van der Valk Hotel Schiphol A4 in Hoofddorp (voor routebeschrijving: klik hier)

Voor siergewassen bestaan geen normen voor residugehalten op producten. De indicator kan een instrument worden om aan te geven welke residuen bij normale bedrijfsvoering (dat wil zeggen met gewasbescherming volgens de wettelijke toelating) op een product aanwezig kunnen zijn.

Tijdens de ledenbijeenkomst zal Nefyto een inleiding verzorgen over de toelating van gewasbeschermingsmiddelen in relatie tot bijen en residuen op gewassen. Vervolgens zal PPO van Wageningen UR de mogelijkheden van de beoogde Residu Indicator uiteenzetten. De bevindingen die PPO heeft opgedaan bij de eerdere Ketenanalyse Residu Gewasbescherming, dat PPO op verzoek van Anthos heeft uitgevoerd, zullen daarbij worden meegenomen.

Naar aanleiding van de presentaties zullen de mogelijkheden van de indicator uitgebreid bediscussieerd worden. Vervolgens zal een besluit worden genomen over de ontwikkeling van de Residu Indicator en de financiering ervan.

U kunt zich voor deze bijeenkomst opgeven bij het secretariaat van Anthos (mail secretariaat@anthos.org, telefoon 0252 535080).

« Terug

Archief > 2015 > april

Sluiten