Rusland lijst

Handelsbedrijven die plantaardige producten naar de Russische Federatie willen exporteren dienen geregistreerd te zijn als exporteur op Rusland. De NVWA verstrekt deze lijst aan Rusland. Met Rusland is afgesproken dat de lijst twee keer per jaar (1 maart en 1 oktober) wordt geactualiseerd. 

Anthos is verantwoordelijk gesteld voor het samenstellen en beheren van de lijsten van de handelsbedrijven van bloembollen en boomkwekerijproducten. Dit geldt zowel voor leden, als bedrijven die geen lid zijn van Anthos. 

Indien u opgenomen wenst te worden op deze lijst dan kunt u zich aanmelden bij het secretariaat van Anthos. De NAW-gegevens dienen exact hetzelfde te zijn als de NAW-gegevens die op de fytosanitaire certificaten staan vermeld of vermeld worden. Het gebruik van postbus adressen is niet toegestaan. 

Indien u ook andere plantaardige producten exporteert dan bloembollen en boomkwekerijproducten, dan dient u zich ook aan te melden bij de desbetreffende brancheorganisaties Plantum, VGB of Frugi Venta.