Start inkoop energie 2023

10-02-2020

Op dit moment zijn we nog bezig om de inkoop van energie voor de jaren 2021 en 2022 definitief af te ronden. Van beide jaren is ongeveer 50% van het volume van het aardgas en elektriciteit ingekocht. Het resterende deel zal nog ingekocht worden, maar daarbij kijken we goed naar de ontwikkelingen van de prijzen op de energiemarkten. Zoals in onderstaande grafiekjes ook is te zien, is de prijs op dit moment wat dalende. Verschillende oorzaken liggen hieraan ten grondslag, zoals vraag en aanbod, minder koude winter, economische vooruitzichten wat minder gunstig, een weer dalende olieprijs etc. Aan de hand van onze ingezette strategie en in overleg met de energiecommissie besluiten we om de komende tijd ook het resterende deel in te kopen, op een zo gunstig mogelijk moment.

inkoop energie 2023.jpg

In het reglement van het inkoopcollectief Anthos is op genomen dat vanaf de eerste dag van een nieuw kalenderjaar er weer een jaar aan het lopende inkooptraject kan worden toegevoegd. Het inkooptraject loopt nu tot en met 2022. Dit houdt in dat we vanaf heden het leveringsjaar 2023 kunnen gaan contracteren. In overleg met de energiecommissie zullen we dit dan ook gaan doen. Ook gezien de op dit moment dalende marktprijzen is het gunstig om nu daarmee te starten. In dit traject zullen we allereerst het contract met de huidige leverancier gaan verlengen. Daarna zullen we weer het proces ingaan om gespreid het volume, dat we in 2023 nodig hebben, in te kopen.

Zijn er nog vragen, dan kunt u gerust contact opnemen met onze adviseur Energy Circle, Edwin Bossenbroek, 06 – 47801060.

« Terug naar overzicht

Archief > 2020

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten