BTW verlegging na Brexit bij import in de EU via vergunning artikel 23

woensdag 30 januari 2019 15:21

Tijdens een recente Brexit bijeenkomst bij het ministerie van LNV kwam de BTW afdracht bij import in de EU aan de orde. Wij attenderen u erop dat de Belastingdienst de mogelijkheid biedt van btw-verlegging na Brexit via het aanvragen van een vergunning artikel 23 van de wet op de omzetbelasting 1968. Bijgaand treft u het aanvraagformulier en de brief van de Belastingdienst aan.

Als u het invult en vóór 1 februari 2019 terugstuurt, weet u zeker dat u vóór 29 maart 2019 een reactie van de Belastingdienst ontvangt.

Wat is het voordeel van een vergunning artikel 23?
Als er op 29 maart een ‘harde Brexit’ plaatsvindt, is het Verenigd Koninkrijk (VK) vanaf 30 maart 2019 geen EU-land meer. Als u goederen invoert uit een niet EU-land, moet u bij de douane aangifte doen en btw betalen. Met een Vergunning artikel 23 kunt u de btw over de invoer verleggen naar uw eerstvolgende btw‑aangifte.

U hoeft dan niet bij iedere invoer btw aan te geven en te betalen bij de Douane. Hebt u recht op aftrek van btw? Dan kunt u deze btw ook als voorbelasting aftrekken in uw aangifte.

« Terug

Close