Update Factsheets De Groene Stad

vrijdag 20 mei 2022 08:21

Anthos is vanuit Stichting De Groene Stad nauw betrokken bij de recente publicatie van een volledig herziene versie van de bekende factsheets. Al jaren bieden de factsheets een breed overzicht van allerlei wetenschappelijk bewezen meerwaarden van groen, aangevuld met aanbevelingen.

Wat is de invloed van groen op temperatuurreductie in steden? Welke werking heeft de aanwezigheid van groen op de ligduur van patiënten in een ziekenhuis? Is er een relatie tussen het ervaren van straatoverlast en de aanwezigheid van groen? Kunnen we de betrokkenheid van de buurtbewoners vergroten met de openbare inrichting? Het zijn zomaar enkele inzichten die in de factsheets naar voren komen.

Binnen, aan, op en rondom gebouwen
Er zijn specifieke factsheets voor de thema’s leren, wonen, werken en zorg. Een vijfde, algemene factsheet focust op overkoepelende effecten van groen, als waterhuishouding, biodiversiteit, vastgoedwaarde en geluid. De onderzoeken en resultaten hebben betrekking op binnen en buitengroen. Tevens raken de factsheets dimensies aan als daken en gevels.

Vrij beschikbaar
De factsheets zijn vrij beschikbaar via degroenestad.nl/factsheets. Dezelfde website biedt via degroenestad.nl/facts ook de mogelijkheid om losse facts te bekijken en deze ook snel te filteren op onderwerp.

De Groene Agenda
Uitgever van de factsheets is De Groene Agenda. Dit is een kennis- en onderzoeksprogramma waarin Royal Anthos, LTO, Royal FloraHolland en Wageningen University & Research participeren. Financiering wordt mogelijk gemaakt door Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

« Terug

Sluiten